Táplálkozás
Nem akar enni a gyermekem!
A témát létrehozta: csatangolo
Ötletek, hogyan lehet megszerettetni az evést, a meleg ételt, az egészséges ételt a gyermekekkel! Emelett ötletek azon esetekre, amikor nem akar enni a gyermek (pl.: betegség)
-
Szia vritus! Azt is próbáltad már, amit hollalla írt? Én is éppen azt akartam javasolni. A piacolás, közös bevásárlás, szagolgatás nekünk is bejött. A gyerektársaság is jó hatással van, mert egymást húzzák. Hány éves a gyermeked?
-
sziasztok,
tudtok tanácsot adni kisebb gyerekhez is,akit annyira még nem lehet bevonni a főzésbe?
bár próbáltam én is hogy segítsen,de akkor sem evett valami sokat.
nagyon válogatós,levest,főzeléket egyáltalán nem eszi meg,sok ételt még csak meg sem kóstol mert már ránézésre nem tetszik neki!
nagyon hamar megunja az ételt,amit 1-2 eszik utána már nem kell neki,és én már nem tudom kitalálni,hogy mit enne,jó lenne ha már beszélne,talán akkor megmondaná!(-B
beleerőltetni nem lehet,mert kiköpi,kihánnya,annak meg nincsen értelme!
elrejteni sem tudom más kajában,mert kikotorássza!(-B
előre is köszönöm a válaszokat. -
Örülök, hogy sikerült! Így nem csak szívesen eszik majd a kisfiad, de hasznára válik az együtt töltött idô, az együtt "alkotás" is. Hidd el, késôbb búsásan megtérül majd ez a törôdés :)
-
És igen! :)
Második napja együtt sütünk délután és csodák csodája....Jóízűen megeszi, amit együtt készítettünk(francia almatorta, almás-fahéjas muffin)! Kíváncsi vagyok, hogy egy jó borsófőzelék is hasonló hatással lesz-e rá! Köszönöm az ötletet! -
Sokszor a látvány teszi kíváncsivá a gyereket. Ha a szendvics úgy van feldíszítve, hogy pl. macifejet fomáz, vagy a falatkákból vonatot csinál az ember, akkor a gyerek sokszor szívesebben eszi, mert az evés is egyfajta játék lesz neki. Sőt, ha vannak kedvenc mesefigurái, akkor meg tudod nézni, hogy azoknak van-e szakácskönyvük (pl. van olyan, hogy Micimackónak szakácskönyve) és hátha a kedvenc mesehős receptje érdekelni fogja őt. Nálunk nincs evésprobléma, de Tigris csirkecombja pl. nagy kedvenc, pedig semmi különös nincs benne, de így, hogy Tigrisé, így egészen más :-))) Azzal pedig én is teljes mértékben egyetértek, hogy be kell vonni a gyereket a kajaelkészítésbe. Ha van rá mód, akkor akár már a maggültetéstől kezdve.
-
A "nem akarok enni" dolog egy időben nálunk is probléma volt, de mielőtt még szakemberhez fordultunk volna azt találtam ki, hogy oszlassuk el azt a bizalmatlanságot, ami te is írsz csatangolo azzal, hogy hagyjuk minél közelebb kerülni a gyereket az evés előkészítéséhez. Együtt jártunk piacra, ott megfogdoshatta a gyümölcsöket, zöldségeket, megszagolgathatta őket. Aztán együtt főztünk, ahogy peivemente is írja. Az például nagy lökést adott, mert a bizalmatlanságot felváltotta a kíváncsiság. Nem néztem, hogy hány gyereked van csatangolo, de például azt is kipróbálhatnád, hogy jó étvágyú gyerekek társaságába jártok és együtt eszik a te gyereked is a többiekkel. A jóétvágy néha úgy radad egyik gyerekről a másikra, mint a vírus :-) Drukkolok!
-
Köszi az ötletet! Megpróbálom bevonni a kisfiamat a főzésbe és ételkészítésbe, mert ő bizony nem szeret enni! Sem egészségeset, sem egészségtelent! Nagyon bizalmatlan az ételekkel szemben, legyen az egy főzelék, egy szelet husi, hasábburgonya vagy gumicukor! Majd beszámolok az eredményről! :)
-
Tapasztalatom az, hogy a gyerek mindig szívesen megeszi azt az ételt, aminek a főzésében ő is segített. Nincs annál finomabb, mint amit "ő csinált". Nagyon hasznosnak találom itt az oldalon, a receptek között, hogy megadják, hogyan vonjuk be a csemetét egy-egy étel elkészítésébe. Ezzel kedvet csinálhatunk nekik az evéshez is.
Ha betegség miatt nem eszik, szerintem az nem nagy gond, hagyni kell. Ha meggyógyul, majd bepótolja. Csak arra figyeljünk, hogy eleget igyon! Az a legfontosabb.
Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges.

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges.