Nyomtatható anyagok

 • Nem maradhat rejtve!

  Nem maradhat rejtve!

  REJTVÉNY. Szeretnél igazi titkosügynökként rejtjelezett szövegeket megfejteni? A legjobb gyakorlás ehhez a szókereső játék! Ebben a rejtvénymezőben 20 olyan szót rejtettünk el, amelyek kapcsolódnak a kémek munkájához. A feladatod egyszerű: találd meg a szavakat, amelyek vízszintesen, függőlegesen és átlósan is lehetnek!

  Szerző: Parentia Utolsó frissítés: 2013.09.30. tovább
 • Az állatok birodalma

  Az állatok birodalma

  MEMÓRIAKÁRTYA. Játssz egy jót a kedvenc állatoddal — na meg persze a többivel! Ezen a memóriakártya-lapon 10 különféle állat képét találod, a feladat pedig az, hogy megtaláld közöttük a párokat. S ha már jól megy, tedd hozzá a 6 féle tengeri állat képét tartalmazó kiegészítő csomagot is, így még érdekesebb lesz a játék!

  Szerző: Parentia Utolsó frissítés: 2013.05.16. tovább
 • Tavaszi kavarodás

  Tavaszi kavarodás

  PUZZLE. A Majális Színyei talán legismertebb műve, melyről a festő azt mondta, hogy „nem akart mást ábrázolni, mint amit világosan kifejez: egy szép tavaszi napot, melyet a városból kirándult víg társaság élvez”. A játék kedvéért most összekevertük a kép darabkáit, így rád vár a feladat, hogy összerakd úgy, ahogy azt a festő megalkotta!

  Szerző: Szikszay Béla Utolsó frissítés: 2013.03.05. tovább
Hogy kerül a csizma a kártyára?

Hogy kerül a csizma a kártyára?

MEMÓRIAKÁRTYA. Nagyon egyszerűen, ennek a játéknak ugyanis épp az a lényege, hogy össze kell párosítani a különféle lábbelik képeit tartalmazó kártyákat! Van itt mindenféle "lábravaló": női és férfi cipők, papucsok, tornacipők és csizmák... Csak vágd ki a kinyomtatott kártyákat, tedd lefordítva az asztalra és indulhat is a párosítós játék!

Szerző: ParentiaUtolsó frissítés: 2013.02.04. tovább
Tili-toli Mikulás

Tili-toli Mikulás

SUDOKU. Két Télapó-figura, két ajándékokkal teli csizma, egy kesztyű, no és persze a Mikulás elmaradhatatlan szánja — mindössze ennyi van meg eddig ebből az ünnepi sudoku játékból. A többit Neked kell beleraknod! Egészítsd ki az üres mezőket a képekkel oly módon, hogy mindegyik sorban és oszlopban mindenből egy szerepeljen!

Szerző: ParentiaUtolsó frissítés: 2012.11.26. tovább
Reneszánsz rendrakás

Reneszánsz rendrakás

PUZZLE. Raffaello Esterházy Madonnája az egyik legszebb és legértékesebb külföldi festmény, amely magyar múzeum tulajdonában van. A képet 1983-ban ellopták, de szerencsére hamar megkerült. Neked is tetszik ez a reneszánsz kori festmény? Akkor nyomtasd ki, vágd szét és rakd a darabjait helyes sorrendbe!

Szerző: Szikszay BélaUtolsó frissítés: 2012.02.24. tovább
Ismerkedj a festőkkel!

Ismerkedj a festőkkel!

MEMÓRIAKÁRTYA. A nagy művészek előszeretettel örökítették meg műveiken saját magukat. Szerencsére, tehetjük hozzá, mivel régen még nem létezett fényképezőgép, s ha nincsenek (ön)arcképek, most nem tudhatnánk, hogyan néztek ki ezek a nagyszerű alkotók. Ismerd meg a legnagyobb festőket egy memóriakártya-játékon keresztül!

Szerző: Szikszay BélaUtolsó frissítés: 2012.02.16. tovább
Fejtörő számokkal

Fejtörő számokkal

SUDOKU. Vajon milyen számoknak kell az üres helyekre kerülniük? Törd a fejed, és mindjárt rájössz! Egy fontos szabályt mindig tarts szem előtt: minden sorban és oszlopban minden számnak szerepelnie kell, és mindegyiknek csak egyszer. Kezdd az első sornál és meglátod, hamarosan megtelik számokkal az egész játéktábla!

Szerző: ParentiaUtolsó frissítés: 2012.02.13. tovább
Rakj össze egy remekművet!

Rakj össze egy remekművet!

PUZZLE. Az evezősök reggelije című Renoir festmény telis-tele van gyönyörűen megfestett, érdekes alakokkal és csodálatos részletekkel. Nagy kár, hogy a darabjai így összekavarodtak... No, de Te majd rendbe rakod őket! Nyomtasd ki és vágd szét a lapot, és próbáld megtalálni minden részletnek a megfelelő helyet!

Szerző: Szikszay BélaUtolsó frissítés: 2012.02.11. tovább
Mikuláskutyák és Mikuláscicák

Mikuláskutyák és Mikuláscicák

MEMÓRIAKÁRTYA. Mikulás tiszteletére az összes kiskutya és kiscica Télapónak öltözött — ők így várják a nagy ajándékhozó érkezését! Te is szereted a kutyákat? Akkor csak nyomtasd ki és vágd szét a mellékelt lapot, s már kezdődhet is a memóriajáték! Vagy inkább a cicákért rajongasz? Olyan játéklapot is találsz itt!

Szerző: ParentiaUtolsó frissítés: 2011.11.30. tovább
hirdetés