• Szerző: MamiciUtolsó frissítés: 2013.09.02.
    Icon_email

Címkék: csirke,  csirkemell,  káposzta,  sárgarépa,  padlizsán,  hagyma

Hozzávalók

1 kg csirkemell-filé
1 fej káposzta (közepes méretű)
3-4 db sárgarépa (vastag)
1 db padlizsán
1 nagy fej hagyma
rétesliszt
olaj
ecet

A palacsintatésztához:
30 dkg rétesliszt
7 dl tej
3 tojás
3 ek. olaj
késhegynyi szódabikarbóna

A teriyaki mártáshoz:
6 dkg vaj
2 fej hagyma
6 ek. szójaszósz
3 ek. méz
1 ek. ketchup
1 dl víz
1 ek. őrölt gyömbér

hirdetés

Elkészítés

A káposztát sós, enyhén ecetes vízben, egészben kb. 45 perc alatt puhára főzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A répát megtisztítjuk, sós vízben puhára főzzük és szintén kihűtjük. A padlizsánt és a hagymát megpucoljuk, ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk és besózzuk. A káposztát - egészben, nem leveleire szedve - kb. 5x5 cm-es kockákra, a répát pedig kb. 2 cm vastag karikákra vágjuk.
A palacsintatészta hozzávalóit összekeverjük és néhány órán át pihentetjük. A zöldségdarabokat egyenként réteslisztbe forgatjuk, palacsintatésztába mártjuk, és bő, forró olajban pirosra sütjük. Ugyanígy járunk el az előzőleg besózott hússzeletekkel is.
A mártáshoz a hagymát finomra reszeljük, a vajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a többi összetevőt és az egészet összeforraljuk.

Tippek, trükkök, praktikák

  • A besózott padlizsán- és hagymaszeleteket a lisztbe forgatás előtt itassuk fel papírtörlővel.
  • A mártáshoz a hagymát botmixerrel is összetörhetjük.

Hogyan vonjuk be a gyereket az elkészítésébe?

A zöldségdarabokat réteslisztbe forgatni, esetleg - a nagyobbaknak - tésztába mártani jó feladat lehet a gyerekeknek. Amit viszont biztosan rájuk bízhatunk, az a palacsintatészta hozzávalóinak összekeverése: nem csak az alapanyagokkal ismerkedhetnek ezáltal, de a méricskélés során gyakorolhatjuk velük a számolást is.

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás. Legyen Ön az első!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges.

hirdetés