• Szerző: AxiUtolsó frissítés: 2012.04.16.
    Icon_email

Címkék: zöldborsó,  menta,  krémleves

Hozzávalók

1 nagy fej vöröshagyma felkarikázva
1 nagyobb darab burgonya kockákra vágva
2 ek. vaj
1 liter zöldség-alaplé
60 dkg zöldborsó (tisztított mennyiség)
1 csokor friss mentalevél
1 dl tejszín

Elkészítés

A vajon pároljuk puhára a hagymát és a burgonyát, ha szükséges, adjunk hozzá néhány evőkanál zöldség-alaplevet is. Amikor a zöldségek megpuhultak, adjuk hozzá a zöldborsót, további néhány percig pároljuk, majd öntsük fel a maradék alaplével. Tegyük bele a felaprított mentát és botmixerrel keverjük simára. Keverjük hozzá a tejszínt és ízlés szerint ízesítsük sóval, borssal.

hirdetés

Tippek, trükkök, praktikák

  • Menta helyett készíthetjük tárkonnyal vagy petrezselyemmel is.
  • Tálalás után tehetünk a levesbe pár csepp tökmagolajat is.
  • Másnap felmelegítve is nagyon finom, ha besűrűsödik, zöldségalaplével lazítsunk rajta.

Hogyan vonjuk be a gyereket az elkészítésébe?

Ha friss zöldborsóból készítjük, a kicsi segíthet a borsó tisztításában. Ebben az esetben viszont dupla mennyiségű borsót vásároljunk, mert az biztos, hogy munka közben elgurul majd a fele...

A dietetikus szemével

  • A zöldborsónak magas a fehérje- és szénhidrátarttalma, emellett jó B1-, B2- és C-vitamin-forrás.
  • A leves ízét kiemelő menta gyomor- és emésztési probémák esetén görcsoldó hatású.
  • A gluténmentességhez kakaóból ellenőrzött terméket válasszunk, a zöldség alaplét pedig házilag készítsük el.

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás. Legyen Ön az első!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges.

hirdetés