• Szerző: SvensKatiUtolsó frissítés: 2012.05.21.
    Icon_email

Címkék: eper,  mascarpone

Hozzávalók

0,5 kg friss eper
25 dkg mascarpone
3 ek. cukor
2 dl habtejszín
1 tk. friss gyömbér

Elkészítés

A megtisztított epret villával összetörjük úgy, hogy kissé még darabos maradjon. Ha túl sok levet engedne közben, akkor azt leöntjük róla. A mascarponét kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk az epret, belereszeljük a gyömbért, majd az egészet egységes krémmé összedolgozzuk. Végül lazán belekeverjük a felvert tejszínhabot, és tálkákba szedve 1-1 szem eperrel - és esetleg diódarabokkal - díszítjük. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

hirdetés

Tippek, trükkök, praktikák

  • A friss gyömbér esetleg elhagyható, de érdemes megkóstolni, mert egészen különleges ízt ad az epernek.
  • Szezon múltával fagyasztott eperből is elkészíthető.
  • Málnából készítve is kitűnő.

Hogyan vonjuk be a gyereket az elkészítésébe?

A kicsik számára a legérdekesebb rész ezúttal a reszelés, mivel a gyömbérnek egészen különleges illata és formája van. Ne hagyjuk ki az alkalmat, hogy összeismertessük a gyermeket ezzel a girbe-gurba, gyöcsörtös, furcsa kinézetű fűszernövénnyel!

Hozzászólások

Még nincs hozzászólás. Legyen Ön az első!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges.

hirdetés